Pizzasallad

Serverar: 6 portioner

Min man och min son tycker att den smakar toppen.

Ingredienser

  • 1 halvt medelstort vitkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Oregano
  • Lag
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl italiensk salladskrydda
  • 2 dl olivolja
  • Instruktioner

    Strimla vitkålen fint med kniv eller mandolin. Skär paprikan i strimlor. Salta på vitkålen och låt den stå under tiden kokar du lagen, koka upp vinäger, vatten socker och salladskrydda, häll i oljan när det har kokat upp. Slå den heta lagen över kål och paprika smaka av med peppar och oregano. Låt kallna och servera till Pizza, spagetti&köttfärssås m.m

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    9
    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    Josses 12 februari 2011

    Inte dum alls! Enkel att göra. Jag hade ingen italiensk salladskrydda så jag tog Alpnärings Salladsmix. Hade middagsgäst som jag bjöd denna på till hemgjord pizza och hon gav tummen upp!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben