Pizzasallad

Serverar: 6 portioner

Sallad till pizza.

Ingredienser

  • 1 ½ liter hyvlad eller finstrimlad vitkål
  • 1 röd lök (eller gul lök)
  • 1 röd paprika
  • Dressing
  • ½ dl olja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk smulad oregano
  • Instruktioner

    1. Blanda vitkålen med finstrimlad lök och strimlad paprika i en stor kastrull. Fyll med vatten (så det täcker salladen). Förväll salladen i ca fem minuter (tills det mjuknar lite). Häll bort vattnet.
    2. Dressing: Koka upp olja, vitvinsvinäger, vatten, socker, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull.
    3. Slå dressingen över vitkålsblandningen och rör om. Låt salladen svalna. Låt salladen stå övertäckt i kylskåp ett par timmar innan den serveras.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    9
    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben