Pizzascones

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bra att ha i frysen samt att ha med på stranden

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 75 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossad tomat, 400 g
  • 1 dl rökt skinka eller smakrik korv
  • 1 tomat skivad
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Basilika
  • 3 dl riven ost
  • 1 burk krossad tomat, 400 g
  • 4 champinjoner skivade
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 1 röd paprika strimlad
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torrvarorna väl i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
    2. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 20 centimeter i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
    3. Skär fyllningen i något av förslagen (har gjort två förslag), täck pizzabottnarna med tomatkross, övriga tillbehör och avsluta med ost. Salta och peppra lite lätt.
    4. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 225 grader i cirka 14 minuter. Smula lite oregano och basilika över innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben