Pizzascones bakat med bakpulver och filmjölk

Serverar: 14 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt till mellis eller kvällsgott. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 550 g ,ca 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 435 g, 4 dl filmjölk
  • Fyllning
  • 100 g ketchup
  • 100 g tomatpuré
  • 100 g riven ost
  • 50-60 g skinka, kassler eller bacon
  • Mycket pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop torrvarorna till degen, rör runt. Knåda ner smör och filen till en deg.
    2. Rör ihop fyllningen till en smetig röra.
    3. Fyll muffinsformar till hälften med deg, platta till ngt. Lägg sedan i en msk fyllning platta till. Till lock tar du en klick deg, runda till i handflatar lägg på så den täcker fyllningen. Pizzasconsen är nu en liten bit över formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 220 grader i 15-16 min. Låt helst svalna innan du stjälper ut dem. Låt svalna innan frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben