plättbröd

Serverar: 15 portioner

Tid: 45 minuter

Ett enkelt och gott tunnbröd som går snabbt att baka. Bröden gräddas i stekpanna på spisen.

Ingredienser

  • 2–3 tsk brödkryddor, t ex anis och fänkål
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 0,5 dl ljus sirap
  • Ca 1,5 l rågsikt
  • Vetemjöl till kavlingen
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en deg. Dela i 15–20 bitar och forma till släta bullar. 2. Kavla ut varje bulle till en tunn rundel (lika stor som stekpannan), använd rikligt med mjöl. Nagga brödet eller kavla med kruskavel i slutet så att det inte bildas stora bubblor vid gräddningen. 3. Grädda några minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. 4. Låt bröden svalna på galler en stund innan de läggs ovanpå varandra i en bakduk. 5. Bröden är allra godast att äta nybakade men går även bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben