Petras plättbröd

Serverar: 15 portioner

Riktigt gott.

Ingredienser

  • 2-3 tsk brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1/2 dl ljus sirap
  • ca 1,5 liter rågsikt
  • Instruktioner

    Dela i 15-20 bitar och forma till släta bullar. Kavla varje bulle till en tunn rundel(lika stor som stekpannan), använd rikligt med mjöl. Nagga brödet eller kavla med kruskavel i slutet så att det inte bildas stora bubblor vid gräddning. Grädda några minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. Låt brödet svalna på galler en stundinnan de läggs på varandra i en bakduk. Brödet är allra godast att äta nybakat men går även bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben