Petras bakade potatis med skink och oströra

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Mycket god och enkel rätt när det kommer gäster eller varför inte unna sig själv tite gott.

Ingredienser

  • 8 stora bakpotatisar
  • Fyllning
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 2 hg kokt skinka, som strimlas i tunna strimlor
  • 1 bit Svecia eller Herrgårdsost, som tärnas i små bitar
  • 1 purjolök skivas tunt
  • 1 gul lök skivas tunt
  • 1 gul eller röd paprika tvättas skivas och hackas i grova bitar
  • Italiensk salladskrydda
  • Vitlöks/persiljesmör
  • 150 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ugnsbakad potatis: Sätt ugnen på 200-225 grader. Kryssa med en kniv alla potatisarna uppe på. Lägg in dem i ugnsfolie. Sätt in dem i ugnen tills de är mjuka och färdigbakade.
    2. Fyllningen till potatisen: Blanda alla ingredienserna till fyllningen, rör om några gånger så allt blandar sig väl. Låt stå och dra. (Man kan med fördel göra detta kvällen innan så går det fortare).
    3. Vitlök och persiljesmör: Blanda alla ingredienserna och rör om allt väl. Sätt in det i kylskåpet tills serveringen. Ta fram smöret ca 20 minuter innan serveringen.
    4. Servera potatisen nybakad. Öppna upp potatisen. Fyll på med skinkfyllningen i hålet och lägg till sist en liten klick smörblandning överst.
    5. Servera en god grönsallad till rätten. Drick gärna ett glas vitt vin eller öl till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben