Petras tacoburgare med fruktig champinjon- och pinjenötssallad

Serverar: 4 portioner

För mig som både älskar att grilla och att äta tacos är dessa burgare den perfekta kompromissen. Servera gärna tillsammans med typiska texmextillbehör som guacamole eller tacosås.

Ingredienser

  • Tacoburgare
  • 600 g nötfärs
  • 60 g tacomix
  • 3 msk vatten
  • 1 st röd chilifrukt, finhackad
  • Sallad
  • 150 g blandad sallad, hackad
  • 2 msk morötter, grovrivna
  • 2 msk purjolök, strimlad
  • 80 g färska champinjoner, skivade
  • 60 g pinjenötter
  • 2 msk parmesanost, riven, eller hyvlad
  • Vinägrett
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger, hallon
  • Salt efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med tacomixen och den hackade chilifrukten. Tillsätt vatten och forma till fyra, runda burgare.
    2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme så att de får fin färg. Skiva champinjonerna.
    3. Blanda ihop hackade salladsblad, grovrivna morötter, strimlad purjolök och skivade champinjoner.
    4. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Strö över rostade pinjenötter och riven parmesanost.
    5. Grilla tacoburgarna, helst på utegrillen, men det går också bra att steka i grillpanna. Servera gärna med lite guacamole eller tacosås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben