Champinjon- och baconrisotto

Serverar: 2-3 portioner

Tyckte det var tomt i kyl och skafferi men ingredienserna till denna risotto fanns och tur var väl det, jättegott! En spansk Señorio de los Llanos Gran Reserva (nr 22679) för 69:- satt finfint till.

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 250 g champinjoner
  • Ca 1 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket bacon
  • 2 dl avorioris 185 g
  • 6½-7½ dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 50 g riven parmesan
  • 2 msk finhackad persilja
  • Ca ½ dl torrt, vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Extra parmesan till servering
  • Instruktioner

    1. Fräs skivade champinjoner i smör och ställ åt sidan. Hetta upp oljan och fräs hackad lök, vitlök och tärnad bacon. Blanda i det okokta riset och rör om. Häll sedan på ca hälften av buljongen och låt småputtra under lock.
    2. Tillsätt mera buljong lite då och då, tills den kokat in och riset känns mjukt och krämigt. Det tar ca en halvtimme. Blanda i champinjonerna, persilja, parmesan och vinet. Rör runt och smaka av med peppar och ev salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben