Champinjon- och köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Härliga smaker från köttfärs, champinjoner och lagrad ost samsas i denna saftiga paj.

Ingredienser

  • 225 g fryst, tinad smördeg
  • 500 g blandfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 225 g skivade färska champinjoner
  • 3 stora ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ dl smakrik ost
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut pajdegen och pressa ner den i en pajform som är 23 cm i diameter. Förgrädda cirka 10 minuter tills pajdegen är gyllene eller enligt paketets anvisningar. Sänk värmen till 175 grader.
    2. Stek blandfärs, lök och champinjoner på medelvärme i en stor teflonstekpanna 8-10 minuter tills svampen är mjuk och färsen stekt och smulig. Ta upp färsblandningen med en hålslev och låt den rinna av.
    3. Gör äggstanningen. Blanda ägg, mjölk, 1 dl ost, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt köttfärsblandningen till äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda 20-25 minuter tills den är fast. Strö över resten av osten och grädda ytterligare 1-2 minuter tills all ost har smält. Servera pajen genast, gärna tillsammans med en grönsallad.
    5. Man kan tillsätta ½ dl knaprigt, smulat bacon till köttfärsblandningen.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben