Champinjon- och gorgonzolasås

Serverar: 2-3 portioner

En mycket krämig och god sås, som är lätt att själv justera. Välj gongonzolaost efter tycke och smak, de finns i flera olika styrkor.

Ingredienser

  • 500 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 100-150 g gorgonzolaost
  • 1-2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2-3 dl turkisk yoghurt
  • Grönsaksbuljong
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skiva svamp och lök. Fräs i en stor stekpanna eller allra helst en gjutjärnsgryta. Slå på grädde och yoghurt, blanda i grönsaksbuljongen. Låt osten smälta ner.
    2. Servera med bandpasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben