Åsas gorgonzolasås

Serverar: 4-6 portioner

En gudomligt god sås.

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 1½-2 msk senap, jag tog skånsk grov senap
  • Ca ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 1 msk strösocker
  • Brun Maizenaredning, hur mycket beror på hur tjock sås ni vill ha
  • ½ paket Galbani`s gorgonzola, ca 75 gram
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och kalvfond.
    2. Tillsätt grädde, senap, sweet chilisås, salt, peppar och socker (sockret är nödvändigt för att få den goda smaken).
    3. Tillsätt gorgonzolan, rör tills osten har smält och låt sedan småkoka en stund. Rör ner Maizena om ni vill ha lite tjockare sås.
    4. Här handlar allt om att smaka sig fram, en del kanske vill ha lite mera ost i och andra vill ha mindre eller mer av sweet chilisåsen. Men som vi vet är ju smaken delad som baken.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    aip 26 juni 2009

    Yes! Detta var gott! Till och med de(i min familj) som vägrar ost i mat, smakade och tog mer och mer. Vi åt till olika sorters grillat kött. Ja, jättegott..

    aip 26 juni 2009

    Vill lägga till att jag endast tog en matsked senap. Jag är lite rädd för att allt smakar grillad korv. Vidare tog jag två tsk socker, annars följde jag receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben