Gnocchi med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Ur boken "Italiensk afton -maten- kulturen-musiken" av Ann-Louice Dahlgren. Oj, vad gott det kan bli med några få enkla ingredienser!

Ingredienser

  • 1 kg kokt, mjölig vinterpotatis (med salt i kokvattnet)
  • 2 äggulor
  • Ca 2 dl vetemjöl
  • 1 msk riven parmesan
  • Ca 100 g gorgonzola
  • 1½ dl matlagnings- eller vispgrädde
  • Ev 1-2 msk mascarpone
  • Instruktioner

    1. Gnocchi: mosa eller pressa den kokta potatisen väl och rör ner äggulor och parmesan, arbeta efter hand in mjölet. Mängden mjöl som går för att få en smidig deg kan variera. Rulla degen i drygt cm-tjocka rullar på ett mjölat bakbord och skär sedan i 1,5 cm stora bitar. tryck till varje bit lätt mellan fingrarna och räffla med en gaffel. Lägg gnocchin i kokande vatten. När de flyter upp till ytan är de klara, det tar bara någon minut. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av. Lägg upp på ett fat och ringla över en aning olivolja så att de inte klibbar ihop och häll över såsen.
    2. Gorgonzolasåsen: Dela osten i mindre bitar. Smält den tillsammans med grädden och eventuellt mascarpone i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Rör tills såsen är slät.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben