Gratinerad Gnocchi

Serverar: 4 portioner

God och annorlunda pastarätt men inte svår att göra. Tänk bara på att inte hälla i all mjölk direkt för då blir det lätt klumpar i såsen. Gnocchin kan även köpas färdiga och sen behöver du bara göra såsen

Ingredienser

  • Degen
  • ½ liter vatten
  • 200 g smör
  • 300 g vetemjöl
  • 1 struken msk salt
  • 6 ägg
  • Såsen
  • 30 g mjöl
  • 30 g smör
  • ½ liter mjölk
  • 2 äggulor
  • En nypa riven muskot
  • 6 msk riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med degen. Koka upp smör och vatten, lägg i saltet. Rör ner mjölet tills degen släpper från botten. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget. Forma degen med hjälp av en matsked till små kulor och lägg dessa i kokande saltat vatten. Låt sjuda några minuter. Ta upp dem och låt vattnet rinna av. Lägg pastan i smörad eldfast form.
    2. Värm mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan, vispa i mjölet i smöret och häll i den kokande mjölken, lite i taget medans du vispar och låt sen såsen koka långsamt i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa i 2 äggulor och smaka av med salt, peppar och muskot. Häll såsen i ugnsformen, strö över osten och droppa över lite smält smör. Gratinera i 200º i ca 20 minuter eller tills det fått en fin brun färg.
    3. Serveras med ett gott kött och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evia 31 maj 2009

    Detta låter jättegott. Måste testas. Återkommer med kommentar senare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben