Gnocchi med kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Pasta och kycklingryta med smak av karljohan, timjan och citron.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 5 stjälkar blekselleri
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt. Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten
    2. Skär kycklingen i bitar. Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp. Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben