Makrillfilé med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

En riktigt god kombination!

Ingredienser

  • 400-500 g makrillfilé
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk olja till pensling
  • 2 pkt bladspenat à 250 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • Gorgonzolasås
  • ½ dl vitt portvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 125 g väl mogen gorgonzola
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten i lite ljumt vatten.
    2. Gorgonzolasåsen: Koka portvinet med grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt crème fraiche och koka det hela några minuter. Klicka slutligen i gorgonzolaosten och hetta upp såsen så att osten smälter.
    3. Hetta upp en grillpanna. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar samt pensla dem med olja. Lägg filéerna med köttsidan ner i den heta pannan och halstra på fortsatt stark värme 2-3 minuter på varje sida.
    4. Fräs spenaten (lätt urkramad) i 2-3 msk smör tillsammans med löken några minuter så att den blir genomvarm. Krydda den lätt med salt och vitpeppar. Lägg upp fiskfiléerna på spenatbädd på heta tallrikar och fördela gorgonzolasåsen omkring. Garnera med gurka och citron och servera omgående.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben