Amoz marinerade nörytterfilé med ugnsbakade rotsaker och gorgonzolasås.

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 2 timmar 50 minuter

En helt ny vara i kyldisken för mig var nötytterfilé gjord på ryggbiff. Tyckte det såg spännande ut så det blev affär och en ny rätt kom till. Så gott så!!!

Ingredienser

  • Ca 500 g nötytterfilé
  • Marinad
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk oxfond med rödvin
  • 1-2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk viltkrydda
  • 5-7 krossade enbär
  • Smör
  • Sås
  • Skyn från köttet
  • 2 dl grädde
  • 75 g gorgonzola med vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Ugnsrostade rotsaker
  • 4-6 potatisar
  • 3-4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 liten röd paprika
  • Olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Putsa filén och lägg den i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt ligga i kylskåpet ca 2 timmar.
    2. Skala och skiva rotsakerna. Häll lite olja i en braspanna och lägg i rotsakerna. Blanda runt och salta.
    3. Bryn köttet lätt runt om och lägg den sedan i en ugnsform. Sät in kött och rotsaker i ugnen på ca 200° ca 20 min.
    4. Späd skyn med grädde och smält ner osten i till en krämig sås. salta och peppra.
    5. Servera gärna med stekta kantareller till.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    Miaria 29 april 2012

    Detta låter smarrigt. Testar o återkommer. Blåtta ögat säger \"mums\". // Miaria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben