Marinerade ugnsbakade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Ugnsmarinerade grönsaker som passar till Stekt fläskfilé med smält getost, som finns i mina recept

Ingredienser

  • Ca 250 g gul steklök
  • 4-5 (ca 500 g) morötter
  • 1 stor palsternacka
  • 1 liten squash
  • 1 gul paprika
  • Marinad
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm pepparmix
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skala och dela eventuellt lökarna. Skala morötter och palsternacka.
    2. Skär alltsammans i jämnstora stavar.
    3. Skölj, dela och skär squshfruktern i bitar.
    4. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
    5. Blanda samman alla ingredienser till marinaden, utan saltet, i en rejäl plastpåse, stor nog att rymma samtliga grönsaker.
    6. Lägg ner grönsakerna i påsen och ruska om ordentligt, så att marinaden fördelas över alltsammans.
    7. Låt stå i kylskåp en eller ett par timmar.
    8. Häll alla grönsaker och marinaden i en långpanna. Placera den mitt i ugnen, i 225°, ca 15 minuter.
    9. Ta ut plåten och vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade.
    10. Sätt in plåten ytterligare ca 10 minuter, tills grönsakerna är nätt och jämnt genomstekta.
    11. De bör ha rätt mycket spänst kvar och morötterna ska vara lite krispiga.
    12. Salta strax innan serveringen.
    13. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben