Pizza med pesto och ugnsbakade grönsaker

Serverar: 2 portioner

När man ska gå ner i vikt och äter smalt är det många som längtar efter pizza. Här är en fullt tillåten pizza med vuxensmak. Skär jästpaketet i ett kryss så blir det ca 12 g i varje bit.

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst (12 g jäst)
  • 1 1/2 dl ljummet vatten (37°)
  • 1/2 msk olja
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 squash
  • 1 rödlök
  • 1 gul och en röd paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 1/2 msk pesto
  • 1 bunt ruccola, ca 25 g
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 skivor lufttorkad svensk skinka eller parmaskinka
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och större delen av vetemjölet. Låt degen jäsa 30 min.
    2. Sätt ugnen på 225°. Skär alla grönsaker i bitar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och stek dem i mitten av ugnen ca 30 min.
    3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut 2 ”assiettstora” pizzor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston. Grädda pizzorna i övre delen av ugnen ca 10 min.
    4. Blanda de ugnsbakade grönsaker med rucola och basilika och fördela dem ovanpå pizzorna. Lägg skinkan överst.
    5. Ca 450 kcal per person, varav 9 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben