Pizza med salami och pesto

Serverar: 4 portioner

God och saftig pizza. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst, dela paketet på diagonalen
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 200 - 250 g mozzarella
  • 1 rödlök
  • 100 g tunt skivad salami
  • 1 dl färdig pesto
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över 37°C och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen.
    3. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.
    4. Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp tomatkross, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.
    5. Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar.
    6. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
    7. Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
    8. Det går bra att byta ut mozzarellan mot riven hård ost, 3 - 4 dl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben