Marinerade grönsaker

Serverar: 24 portioner

Buffémat! Låt favoritgrönsakerna ta smak av en kryddig marinad.

Ingredienser

  • 18 färska lökar
  • 18 morötter
  • 600 g sockerärtor
  • 150 g smör
  • 3 msk spiskummin
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • 1/2 msk gourmetsalt
  • Instruktioner

    1. Skala lök och morötter och dela i långa bitar. Snoppa sockerärtor.
    2. Koka grönsakerna ca 2 min i lättsaltat vatten, så att de blir halvkokta. Häll av vattnet. Klicka i smör och krydda med spiskummin, persilja, vitlök och lime eller citron. Rör om och strö över lite gourmetsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Zucchini
    Zucchini, squash, courgette, samma grönsak med olika namn beroende...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben