Kyckling med sparris och gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Kycklingfiléer med frästa tillbehör: grön sparris, färskpotatis och en underbart god, krämig gorgonzolasås

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Rapsolja till stekning
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • Gorgonzolasås
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g gorgonzola
  • ½ röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 400 g grön sparris
  • Olja till stekning
  • Kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Rosta fänkålsfröna i en liten stekpanna tills de börja dofta och få lite färg, ca 2 minuter.
    3. Stöt fröna i mortel tillsammans med kryddor och salt. Gnid in kycklingen med blandningen och låt ligga och dra i ca 10 minuter.
    4. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på varje sida. Flytta över till en ugnssäker form och efterstek i ugnen i ca 10 minuter tills den är klar. Prova med en sticka att köttsaften är klar.
    5. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Häll på buljong och grädde och sjud såsen i 5 minuter.
    6. Smula ner osten i såsen och rör tills den har smält.
    7. Skär urkärnad paprika i små tärningar och blanda ner i såsen. Koka såsen ett par minuter. Smaka av.
    8. Bryt av nedersta biten på sparrisen. Förväll sparrisen i kokande vatten i 1 minut. Kyl av i kallt vatten. Pensla den avrunna sparrisen med olja och stek den hastigt så att den har kvar sin spänst.
    9. Servera kycklingen med sparris, kokt potatis och gorgonzolasås.
    10. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 1 maj 2012

    Intressant kryddning. Jättegott. Det här kommer jag att göra fler gånger, med eller utan sparris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben