Underbar kycklingfilé med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mina barn gillar inte gorgonzola, men det de inte vet mår de inte dåligt av. De fullkomligt älskar denna rätt! Vi har bjudit många gäster, även många barn, på det här och jag har hittills inte träffat på någon som inte gillar det.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 rödlök
  • 5 cl kalvfond
  • 5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar samt lite örtkryddor. Stek dem hela på svag värme. Observera att filéerna ska endast stekas lätt, för att sedan bli färdiga i såsen.
    2. Sås: Smält smöret i en kastrull och fräs den finhackade rödlöken. Tillsätt grädde, kalvfond och ost. Vispa sakta till en slät sås. Låt allt koka upp i ca 10 minuter. Servera med färsk pasta, potatis eller ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Tina_S 22 augusti 2008

    Detta var mums! Tog 150g gorgonzola, blev toppen! Tack för ett gott,enkelt och ganska snabbt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben