Åsas kycklingfyllda crépes
Från min kära syster, ger rätten 5+ redan här och nu, är så otroligt gott.
Ingredienser
1 sats crêpesmet
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
25 g smält margarin
Fyllning
1 liten urbenad grillad kyckling
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 tsk pressad citron
1 tsk torkad dragon
1/2 tsk salt
1 krmsvartpeppar
Till gratineringen
ca 2 dl riven ost
Instruktioner
- Vispa ihop som en pannkaksmet och grädda tunna pannkakor.
- Sätt ugn på 225 grader.
Skär kycklingköttet i små bitar.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i lite fett i en kastrull. Rör ner Creme Fraiche, citronsaft, dragon, salt och peppar. Låt koka upp.
Blanda ner kycklingen i kastrullen med sås och låt bli varmt.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman. Lägg dom på ett ugnsäkert fat och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills rätten fått fin färg.
Servera med en sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Måste göra dom någon dag.
Fluffiga goda crépes. Jag använde en påse salladskyckling.Nästa gång tar jag nog bara 1/2 tsk dragon.Tyckte nog att dragonsmaken var för dominant. Fast det är ju vad man tycker själv.
Ska göra detta recept för andra gången idag, det är kanongott! =) Tack för receptet! Hadé
Tack för receptet.Mycket goda crepes tyckte hela familjen. Det här kan vi ha fler gånger tyckte barnen och det var bara att hålla med. mvh Jocke