Åsas äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Enkelt och snabb paj som fungerar både med äpplen, blåbär och rabarber.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 125 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär i skivor. Lägg äppelskivorna i en pajform. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, sockret och bakpulvret i smöret och rör ihop till en smet. Klicka smeten över äppelskivorna.
    2. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.
    3. Servera med vaniljsås eller kall vaniljglass.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 27 mars 2008

    Hej! Kanske funkar med Päron eller ananas, istället för äpplen, vad tror du? /Kram Linda

    bakjohannna 1 maj 2008

    Hej! Provade att göra denna paj. skulle det verkligen vara 3/4 dl bakpulver i?!?!?! pajen blev "stark" och gästerna måttligt nöjda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben