Champinjon- och portvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott till kötträtter

Ingredienser

  • 200 g färska champinjoner (helst skogschampinjoner)
  • 1 ½ msk smör
  • 2 msk rött portvin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk outspädd grönsaksfond
  • ½ tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Ansa champinjonerna och borsta bort eventuell jord. Skölj bara om det är nödvändigt.
    2. Skiva svampen och fräs den i smör i en stekpanna.
    3. Häll på portvin, grädde, crème fraiche och fond. Krydda och blanda ner persilja.
    4. Låt såsen puttra samma ca 10 minuter på svag värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben