Champinjon- och portvinssås
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Gott till kötträtter
Ingredienser
200 g färska champinjoner (helst skogschampinjoner)
1 ½ msk smör
2 msk rött portvin
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk outspädd grönsaksfond
½ tsk salt
3 krm nymald svartpeppar
2 msk hackad bladpersilja
Instruktioner
Ansa champinjonerna och borsta bort eventuell jord. Skölj bara om det är nödvändigt.
Skiva svampen och fräs den i smör i en stekpanna.
Häll på portvin, grädde, crème fraiche och fond. Krydda och blanda ner persilja.
Låt såsen puttra samma ca 10 minuter på svag värme.
Liknande recept
Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås
5
50 min
4
Champinjon- och baconrisotto
4
2-3
Portvinssås
6
Oxfilé med parmaskinka, äpple och portvinssås
4.5
4
Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu
5
10
Fläskfilé med portvinssås
20 min
4
Kaffemarinerad fläskfilé med portvinssås och palsternacksmos
1 h 30 min
4
Lax med champinjon- & Karl Johansvamptäcke
5
40 min
1
Fläskfilé´O`Porto
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!