Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Mycket god och lättlagad bjudrätt.
Skär köttet i 3-4 cm tjocka skivor, platta till dem med handen. Blanda kaffepulver och soja i en skål, lägg ner köttet och blanda väl. Låt stå ½ - 1 tim, vänd köttet ett par gånger. Stek köttet på båda sidor, ca 4 min i smöret på ej alltför het panna. Spara lite marinad till såsen. Sås: Koka upp portvinet med buljongtärningen så att den löser sig, häll i crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Häll i ett par msk kaffemarinad, senap, steksky och smaka av med salt. Mos: Skala potatis och palsternackor. Skär i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa med potatispress eller elvisp. Blanda i mjölk, riven ost och smör. Salta och peppra.