Fläskfilé med portvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Här kommer huvudrätten i 3 rätters

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • c:a 2 dl portvin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 st purjolökar
  • 2 stora färska fänkål
  • 250 gr krämig ädelost
  • Instruktioner

    Putsa filén, lägg i bunke tillsammans med portvinet så den täcker. Låt marinera över natten i kylskåp. Torka av köttet innan stekningen. Smaka av med salt och peppar. Stek runt om i c:a 5-6 min. Håll varmt. Blanda marinad och buljong låt koka tillsammans. Tillsätt grädde. Skär purjo i strimlor, fänkålen i klyftor. Koka dem mjuka. Skär filén i tjocka skivor, lägg i ugnsäker form. Fördela grönsakerna runt om, häll sås över. Klicka på osten. Gratinera i het ugn tills osten smällt. Servera klyftpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben