Champinjon- och ostpaj

En superostig paj som jag gjorde idag! Till nästa gång skulle jag kunna tänka mig att ha ännu mer vitlök samt kanske att salta mozzarellan i förväg!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 400 g färska champinjoner
  • 5 klyftor vitlök
  • Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g crème bonjour med kantarellsmak
  • 150 g riven vällagrad prästost
  • 125 g mozzarella
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Låt svalna något, tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Tumma ut degen i en pajform och förgrädda pajen ca 10 minuter i 200 grader.
    2. Borsta och skiva champinjonerna. Stek i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hackad vitlök och fräs i smör. Salta och peppra.
    3. Bred/klicka ut kantarellosten i pajskalet. Fyll på med svampblandningen och prästosten.
    4. Vispa ihop ägg och mjölk, häll blandningen i pajen och toppa med skivad mozzarella.
    5. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben