Champinjon- och auberginesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och snabb sås som är god till grillat kött.

Ingredienser

  • 2 stora champinjoner
  • 1 aubergine
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla champinjonerna och auberginen i bitar. Det behöver inte vara så stora bitar eftersom det sjunker ihop efteråt.
    2. Stek bitarna i en kastrull tills allt har sjunkit ihop, rör ofta. Tillsätt mjölken och mjölet och rör om. Häll några droppar soya och krydda efter tycke och smak!
    3. Rör lite då och då så att det inte bränns fast i botten. Låt småputtra någon minut till.
    4. Servera tillsammans med kött, potatis/ris och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben