Petras vitlökskräm

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

Denna krämiga sås är jättegod till grillat eller stekt kött.

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronsaft
  • Instruktioner

    1. Häll crème fraichen i en skål. Hacka dillen. Pressa vitlökarna och lägg ner dem i crème fraichen tillsamman med den hackade dillen. Krydda med salt och svartpeppar samt pressa ner lite citronsaft i såsen. Rör om väl.
    2. Låt såsen dra minst 3 timmar innan serveringen. Servera såsen till grillat eller stekt mat.
    3. Gott till stekt kött och annat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben