Räkor på toast med lätt vitlökskräm

Serverar: 4 portioner

Räkor som blandas med dill och citronmarinad ger en frisk och saftig smak. Som ett extra plus serveras de här på nyrostat bröd med kesellablandning med vitlök.

Ingredienser

  • 1 dl kesella
  • ½ dl lätt yoghurt
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ gurka
  • 1 tomat
  • 1 msk solrosolja
  • 2 tsk färskpressad citron
  • Cayennepeppar
  • 150 g koka skalade räkor
  • 4 dillkvistar
  • 4 skivor formfranska
  • Instruktioner

    1. För samman kesella, yoghurt och crème fraiche. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i kesellablandningen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skölj och halvera gurka på längden och skär den i skivor. Skölj och halvera tomaten. Skär bort stjälkfästet, kärna ur tomaten och skär den i strimlor.
    3. Blanda olja och färskpressad citron. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar, blanda väl och lägg i räkorna. Nyp av dillvipporna, hacka dem fint och blanda dillen med räkorna.
    4. rosta brödskivorna och dela dem på snedden. Bred vitlökskesella på varje brödskiva och lägg på gurkskivor och tomatstrimlor. Portionera upp räkorna på bröden och servera genast.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben