Plocktallrik

Serverar: 2 portioner

En härlig tallrik med bl.a. lufttorkad skinka, gravad lax, fetaost, melon, räkor med skal cashewnötter m.m.m.m.

Ingredienser

  • Serranolindad litchie
  • 4 litchie eller physalis
  • 4 skivor lufttorkad skinka t.ex. serrano-, parma- eller spickeskinka
  • Laxspett
  • 2 skivor gravad lax
  • 2 bitar fetaost
  • 2 bitar melon
  • Varm räksnitt
  • 6 räkor med skal
  • 2 tunna skivor baguette
  • 2 msk salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
  • 2 tsk smör
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1½ msk finhackad koriander
  • Citronjuice, några droppar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 färskt fikon
  • Instruktioner

    1. Skala litchien eller ta bort bort höljet runt physalisen. Rulla lufttorkad skinka runtom.
    2. Rulla laxen till en ros. Trä ev lax, fetaost och melon på 2 cocktailpinnar.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och lägg dem på brödskivorna. Finhacka nötterna. Blanda nötter, smör, pressad vitlök, koriander och citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg en klick av koriandersmöret på räkorna. Lägg brödskivorna på en plåt. Gratinera tills smöret fått lite färg, 4-5 minuter.
    5. Skär fikonet i klyftor. Lägg upp smårätterna på tallrikar.
    6. Dubbla, 3-dubbla, 4-dubbla ingredienserna beroende på hur många ni är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben