En härlig tallrik med bl.a. lufttorkad skinka, gravad lax, fetaost, melon, räkor med skal cashewnötter m.m.m.m.
Ingredienser
Serranolindad litchie
4 litchie eller physalis
4 skivor lufttorkad skinka t.ex. serrano-, parma- eller spickeskinka
Laxspett
2 skivor gravad lax
2 bitar fetaost
2 bitar melon
Varm räksnitt
6 räkor med skal
2 tunna skivor baguette
2 msk salta cashewnötter eller pinjenötter, finhackade
2 tsk smör
½ vitlöksklyfta
1½ msk finhackad koriander
Citronjuice, några droppar
Salt
Peppar
1 färskt fikon
Instruktioner
- Skala litchien eller ta bort bort höljet runt physalisen. Rulla lufttorkad skinka runtom.
- Rulla laxen till en ros. Trä ev lax, fetaost och melon på 2 cocktailpinnar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Skala räkorna och lägg dem på brödskivorna. Finhacka nötterna. Blanda nötter, smör, pressad vitlök, koriander och citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en klick av koriandersmöret på räkorna. Lägg brödskivorna på en plåt. Gratinera tills smöret fått lite färg, 4-5 minuter.
- Skär fikonet i klyftor.
Lägg upp smårätterna på tallrikar.
- Dubbla, 3-dubbla, 4-dubbla ingredienserna beroende på hur många ni är.
Liknande recept
Kommentarer (0)