Plocktallrik med dressing

Serverar: 4 portioner

Bjud på en italiensk delikatesstallrik till förrätt eller till fredagsmyset med ett glas öl eller vin.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 4 tunna skivor mortadella
  • 100 g spickeskinka i tunna skivor
  • Ca 50 g salamikorv i tunna skivor
  • 1 kruka rucolasallad
  • 1 bit parmesanost
  • 20 svarta oliver med kärnor
  • Dressing
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över de sköljda och avrunna kronärtskockshjärtana.
    2. Fördela charkuterierna och kronärtskockshjärtana på 4 tallrikar och lägg rucolasallad i mitten. Droppa lite av dressingen på salladsbladen och hyvla över parmesanost. Dekorera med några oliver. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben