Ost- och päronsallad med varm dressing

Serverar: 4 portioner

Passar bra på påskbordet.

Ingredienser

  • 1/2-3/4 liter blandade salladsblad
  • 2 päron
  • 200 g gorgonzola eller annan ost
  • 50 g grovt hackade valnötter
  • Dressing
  • 3 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk Dansukker Råsocker
  • 1 msk flytande margarin
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen på ett fat. Skala päronen och dela dem i klyftor. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar som läggs på fatet. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron. Servera genast med en bit gott bröd till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben