Grillad tonfisk med varm dressing

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Tonno alla griglia con salsa piccante Tonfisk är superb att grilla men kan vara svår att få tag på. Annan fast fisk går också bra men stektiden kan då variera.

Ingredienser

  • Polenta
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 100 g polenta
  • ¾ dl färsk riven parmesan
  • ½ msk olivolja
  • Fisk
  • 400 g färsk tonfisk
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Dressing
  • 25 g soltorkade tomater (ej marinerade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färsk basilika, finhackad
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 knippe salladsblad
  • Instruktioner

    1. Polenta: Koka upp vatten och salt och rör ner polentagryn. Låt koka ca 1 min och blanda ner parmesan. Bred ut polentan på ett bakplåtspapper och platta ut till ca 20x10 cm. Låt den svalna och stelna ca 10 minuter. Skär bitar i önskad storlek och sära på dem. Pensla ovansidan med olja. Värm ugnen till 225° och grädda polentan ca 10 minuter mitt i ugnen tills den får lite färg.
    2. Tonfisken: Pensla tonfiskskivorna med lite olja, salta och stek dem i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp dem på varma tallrikar tillsammans med de gräddade polentabitarna.
    3. Dressing: Skär de soltorkade tomaterna och salladslök i små bitar. Lägg dem i en skål med lite olja. Hetta upp en stekpanna och fräs det tillsammans med vitlök ca 1 minut. Blanda ner persilja, basilika och häll på vinäger. Låt koka ca 1/2 minut. Häll den direkt över tonfisken. Strö över svartpeppar och gourmetsalt. Garnera med salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 23 januari 2016

    Har provar denna dressingen med två olika sorters fisk, både röding och tonfisk. Och dressingen funkade mycket bra till rödingen och var godkänt till tonfisken. Men polentan, var för oss ingen positiv upplevelse vare sig i smak eller utseende. Kommer köra denna dressingen till grillad fisk fler ggr

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben