Grillad tonfisk med morotsbiffar och senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Nu har jag har satt mig själv på diet. Det innebär INTE att man inte kan äta god mat! Här kommer en maträtt som är både kanongod och bantarmat.

Ingredienser

  • Fisken
  • 2 tonfiskfiléer ca: 2½ cm tjocka (ca 800 g)
  • Olivolja
  • Flingsalt med citronsmak
  • Peppar
  • 1 citron
  • Morotsbiffarna
  • 1 kg morötter
  • 4 ägg
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 4 droppar tabasco
  • Till såsen
  • 2½ dl mild lättyoghurt
  • 1 msk fettfri majonnäs (eller 3 msk äkta majonnäs om du inte är på diet)
  • 3 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela tonfiskfiléerna på mitten så att du får 4 st 2½ cm tjocka bitar à ca 200 g.
    2. Pensla tonfisken med olivolja runt om. Smula flingsalt med citronsmak och svartpeppar på bägge sidorna av tonfisken. Om du inte har flingsalt med citronsmak kan du pressa lite citron över fisken.
    3. Låt fisken ligga och dra åt sig av kryddorna i en bunke. Under tiden skalar och river du morötterna. Lägg de rivna morötterna i en stor bunke. Knäck i 4 hela ägg. Krydda med salt, peppar och 4 droppar tabasco.
    4. Arbeta ihop allt med händerna så att det blir ordentligt blandat. Smaka av och krydda mer vid behov.
    5. Forma morotssmeten till lagom stora biffar och stek dem i stekpannan så att de får en fin stekyta på bägge sidor. Använd bara pyttelitet olja i pannan om du är på diet, i annat fall rikligt med smör. Jag brukar steka med locket på så håller de ihop bättre när de skall vändas. De här morotsbiffarna tycker jag passar bra till kött och fisk istället för potatis.
    6. Sås: Blanda yoghurt, majonnäs och senap, krydda litet med salt och peppar. Sedan är den klar. Ställ den kallt före servering.
    7. Sedan är det bara att grilla tonfisken, lägga upp och servera med grönsallad och bubbelvatten. Morotsbiffarna kan med fördel värmas på litet på grillen före servering.
    8. Till detta skulle jag rekommendera ett rött och kryddigt vin, gärna från Italien, t ex Allegrini Valpolicella Superiore.
    9. Är du på hård diet får du väl skippa vinet och hålla dig till bubbelvattnet, men det skulle jag verkligen inte rekommendera.
    10. Hoppas att ni får sitta ute i sommarkvällen och njuta av maten och vinet. God spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben