Kräftkroketter med lollo belondo och dressing

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ett annat sätt att äta kräftor. En god förrätt

Ingredienser

  • 340 g kräftstjärtar
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 + 8 msk ströbröd
  • 2 äggulor
  • Nymald svartpeppar
  • Olja o smör till stekning
  • Sås
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Rivet skal av en citron
  • 2 tsk sesamolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda med crème fraiche, 4 msk ströbröd och äggulorna. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt. Forma små kroketter och rulla dem i 8 msk ströbröd. Värm 2 msk olja och 1 msk smör i stekpannan och stek kroketterna frasiga (ca 3 minuter)
    2. Serveras med Lollo Belondosallad (eller annan sallad) och dressing som ringlas över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben