Färskpotatissallad med dressing

Serverar: 4 portioner

Jag tycker bara om hemlagad potatissallad. Det här är en god och fräsch potatissallad till grillsäsongen, Sista april, studentfesten, midsommar, kräftskivan...

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 knippa vårlök
  • Rucolasallad eller mangoldskott
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl solrosolja
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk vatten, hett
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.
    2. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Rensa löken och skär den i långa bitar.
    3. Koka sparris och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av och svalna. Blanda grönsakerna med salladsbladen.
    4. Vispa eller mixa samman ägg, senap och pressad vitlök. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Vispa till sist ner vattnet och krydda. Servera dressingen till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben