Färskpotatissallad med ruccola

Serverar: 6-8 portioner

Ljuvlig potatissallad. Har prövat med "gammal" potatis och det blir OK men färskpotatis är ojämförbart!

Ingredienser

  • ca 1 ½ kg kokt kall färskpotatis
  • ca 20 rucolablad
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 20 valnötter
  • 50 g färsk parmesanost
  • Instruktioner

    Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med ruccolablad Skär tomaterna i strimlor och blanda i. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar i en skål och häll över potatisen Grovhacka valnötter och blanda ner i salladen. Gör tunna parmesanskivor m potatisskalaren och tillsätt dem

    Liknande recept

    Kommentarer (15)

    frucaos 22 april 2008

    Den här är helt underbar! Jag är hjärtligt trött på den gamla vanliga potatissalladen, och den här är en frisk fläkt.

    frucaos 23 april 2008

    Plockade fram bilden från min gamla receptsamling.

    frucaos 23 april 2008

    Så varför kommer inte bilden fram??

    frucaos 23 april 2008

    suck - plötsligt är där en hel hög bilder, vad trött jag blir... nåt kajko med systemet.

    vanillalover 6 juni 2008

    Otroligt uppskattad av alla våra gäster på dotterns Student-skiva igår! Tack "yggdrasil"!

    bodilla 7 juni 2008

    Jättegod sallad, goda smakkombinationer! Den lite nötaktiga ruccolan och valnötterna med tomaternas beska, i kombination med färskpotatis och dressing!! Måste provas!/Bodilla

    marwis 21 juni 2008

    Kanon sallad!! Trodde jag skulle sakna lök och var bara en hårsmån från att lägga i lite rödlök, men jag hejdade mig! Denna sallad kan jag verkligen rekommendera recis som den är:)

    vegannika 5 juli 2008

    Den salladen var supergod. Den kommer att göras igen, helt klart.

    Ella79 9 augusti 2008

    Såååå super god:)

    Prima 25 augusti 2008

    Hjälp vad gott detta låter. MÅSTE testa : )

    kickik 21 juni 2009

    Underbart god till grillad fläskfilé.

    Lennart_58 5 augusti 2009

    Jag blev alldeles till mig när jag läste receptet, för å inte tala om när jag tillagat o smakat rätten, mmmmm. Five points, ahh. Lennart.

    AnkiHbg 12 maj 2010

    En variant är att lägga till mer balsamicovinäger vitlök sparris ochvårlök. Sen servera hackade valnötter oliver flingsalt och mer parmesan i skålar sidanom =) Ska prova det imorgon.

    EKC6150 5 juni 2012

    Jättegott!! Tack för receptet Mvh Jocke

    thoorbear 6 augusti 2014

    Väldigt gott och verkar dessutom väldigt lättvarierat. En klar 5-poängare från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben