Färskpotatissallad med sparris och jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Istället för sparris går det att använda sockerärtor. Den röda basilikan kan förstås bytas mot grön.

Ingredienser

  • 1.5 kg färskpotatis
  • 2 st röda lökar
  • 2 knippe sparris
  • 1 l jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 1 ask salladsskott, 80-100 g
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 1citron, skalet och 2 msk saft
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Häll av.
    3. Skiva löken tunt.
    4. Ansa sparrisen och dela den i 2 eller 3 bitar.
    5. Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen koka i 2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten så behåller den sin vackra färg.
    6. Halvera jordgubbarna om de är stora.
    7. Blanda samman basilikablad, jungfrusallad, jordgubbar, sparris, rödlök och potatis i en skål.
    8. Vispa eller skaka ihop dressingen och häll den över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mrex3m 8 september 2012

    Den salladen ser inte så rolig ut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben