Ljummen färskpotatissallad med grön sparris

Serverar: 6 portioner

Salladen är godast när den serveras ljummen och helt nylagad men kan även serveras kall.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis, tvättad
  • 5 st dillstjälkar
  • 250 g sparris
  • ½ st rucola, mangold eller solrosskott, i ask
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten med dillstjälkar, spara dillvipporna och grovhacka dem och koka potatisen precis färdig. Häll av vattnet och låt ånga av.
    2. Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 1 minut. Kyl i rikligt med isvatten.
    3. Blanda potatis, sparris, grovhackad dill och rucola i en serveringsskål.
    4. Blanda schalottenlök med olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över den ljumma salladen.
    5. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben