Ljummen pastasallad med dressing tapenade

Serverar: 4 portioner

Gör en ny variant på tapenade, en smakrik blandning av oliver, sardeller, kapris och matyoghurt. Tapenade kommer av det provensalska språket occitanska: tapéna, som betyder kapris.

Ingredienser

  • 200 g pasta
  • 4 tomater
  • 1 romansallad
  • 200 g Apetinaost
  • Smör
  • Dressing tapenade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 6 sardeller
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Mixa oliver, vitlök, kapris, sardeller och lite av matyoghurten. Rör ner resten av matyoghurten.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skär tomater, sallad och ost i bitar.
    4. Häll av vattnet från pastan och rör ner lite smör.
    5. Blanda den varma pastan med tomater och sallad på ett fat. Strö över osten.
    6. Klicka över lite dressing och servera resten till.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben