Ljummen pastasallad med dressing tapenade
Gör en ny variant på tapenade, en smakrik blandning av oliver, sardeller, kapris och matyoghurt.
Tapenade kommer av det provensalska språket occitanska: tapéna, som betyder kapris.
Ingredienser
200 g pasta
4 tomater
1 romansallad
200 g Apetinaost
Smör
Dressing tapenade
1 dl urkärnade svarta oliver
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
6 sardeller
2 dl matyoghurt
Instruktioner
- Mixa oliver, vitlök, kapris, sardeller och lite av matyoghurten. Rör ner resten av matyoghurten.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär tomater, sallad och ost i bitar.
- Häll av vattnet från pastan och rör ner lite smör.
- Blanda den varma pastan med tomater och sallad på ett fat. Strö över osten.
- Klicka över lite dressing och servera resten till.
Liknande recept
Kommentarer (0)