Ljummen pastasallad med 2 sorters såser

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, mättande och fantastiskt god sallad.

Ingredienser

  • Sallad
  • 5 dl fullkornspenne okokt
  • 1/2 rödlök
  • 1-2 tomater
  • 1/2-1 paprika
  • 1/4 gurka
  • 2 dl ruccolasallad
  • 1 dl babyspenat
  • 1-2 dl isbergssallad
  • 1/2 morot
  • 2 avokador
  • Thaivinägrett
  • 1/2 dl neutral olja ex. raps el solros
  • 1/2 dl god olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/4 röd chili inkl fröna
  • 1 vitlöksklyfta
  • Flingsalt efter smak
  • Grovmalen svartpeppar efter smak
  • Krämig dressing
  • 100 g Crème bonjour grekisk vitlök
  • 1-1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 nypa salt
  • 1-2 krm flytande honung
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på vattnet till pastan och hacka grönsakerna såsom önskas under tiden (skär moroten med en potatisskalare så det blir vackra långa stränger), lägg dom sedan i en stor skål. Häll pastan i vattnet och koka enligt anvisningar på förpackningen.
    2. Tillaga sedan såserna genom att röra ihop ingredienserna till vardera. Skölj av pastan, men låt den inte bli kall. Häll över pastan och en del av vinägretten och blanda försiktigt. Strö lite färska kryddor över salladen och servera på en gång, så att inte vinnägretten gör salladen mosig.
    3. Vill man går det utmärkt att tillägga grillad kyckling, rökt kalkon eller räkor.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben