Den här rätten brukade min mamma göra när jag var liten och den är så god! Såsen blir helt fantastisk och jag skulle kunna äta enbart den med sked!
Ingredienser
1 benfri skinkstek ca 1 ½ kg
Matfett till stekning
Vatten
1 burk kärnfria katrinplommon 500g
Ca 3 dl grädde
Maizena
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Bryn steken runt om i lite matfett i en stekgryta.
Häll på vatten, så att det precis täcker steken.
Häll i plommonen. Salta och peppra.
- Koka i ca 2 timmar tills köttet blir mört.
- Ta ur steken och antingen vispar du sönder plommonen eller så plockar du ur dem ur grytan och reder skyn med maizena och grädde.
Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera till kokt potatis
- Har gjort detta på grytbitar också, då får man korta av koktiden en aning.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hejsan, gjorde en egen liten variant på ditt recept... Stekte grytbitar kryddade med svartpeppar och knorrs kött & grillkrydda, hällde sedan på matlagningsgrädde, skivade morötter, torkade plommon och gul lök, en halv tärning av vardera köttbuljong/grönsaksbuljong och lite soya på slutet...det blev super gott!! Plommon i gjorde susen =) Hade kokt potatis till och vinbärsgelé
Vilken sås, som du skriver, såsen blir alldeles underbar, 5p förstås, Lennart.