Plommonstek

Serverar: 4-5 portioner

Den här rätten brukade min mamma göra när jag var liten och den är så god! Såsen blir helt fantastisk och jag skulle kunna äta enbart den med sked!

Ingredienser

  • 1 benfri skinkstek ca 1 ½ kg
  • Matfett till stekning
  • Vatten
  • 1 burk kärnfria katrinplommon 500g
  • Ca 3 dl grädde
  • Maizena
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn steken runt om i lite matfett i en stekgryta. Häll på vatten, så att det precis täcker steken. Häll i plommonen. Salta och peppra.
    2. Koka i ca 2 timmar tills köttet blir mört.
    3. Ta ur steken och antingen vispar du sönder plommonen eller så plockar du ur dem ur grytan och reder skyn med maizena och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Servera till kokt potatis
    5. Har gjort detta på grytbitar också, då får man korta av koktiden en aning.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marianorden2 31 juli 2009

    Hejsan, gjorde en egen liten variant på ditt recept... Stekte grytbitar kryddade med svartpeppar och knorrs kött & grillkrydda, hällde sedan på matlagningsgrädde, skivade morötter, torkade plommon och gul lök, en halv tärning av vardera köttbuljong/grönsaksbuljong och lite soya på slutet...det blev super gott!! Plommon i gjorde susen =) Hade kokt potatis till och vinbärsgelé

    Lennart_58 13 augusti 2009

    Vilken sås, som du skriver, såsen blir alldeles underbar, 5p förstås, Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben