Plommonstekt kotlettrad

Serverar: 4-6 portioner

I det här receptet används benfri kotlettrad. En kotlettrad med ben går naturligtvis också bra att steka på samma sätt. Lossa benen litet försiktigt från köttet och stick in de kärnfria katrinplommonen.

Ingredienser

  • Ca 800 g benfri kotlettrad
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 100 g urkärnade katrinplommon
  • 3 - 4 gula lökar , skurna i klyftor
  • 2 äpplen , skurna i klyftor
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med salt, kryddor och senap. Lägg på en del av katrinplommonen och bind om med hushållssnöre. Lägg kotlettraden med den feta sidan upp i en ugnssäker form. Lägg resten av katrinplommonen samt lök- och äppelklyftorna runt omkring. Stek i 175° ugn 1 3/4 - 2 timmar.
    2. Servera gärna med potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben