Örtspäckad Kotlettrad

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Saftigt, smakrikt och gott. Vill man inte ha potatis eller ris så är Italiensk grönsaksröra suverän till

Ingredienser

  • 1 kg kotlettrad
  • 1 dl blandade färska örter, t ex salvia, basika, timjan, gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º och ta fram en ugnsfast form. Kör örtkryddorna tillsammans med vitlök och olja i matberedare eller mixer till en slät smet.
    2. Använd en matkniv till att göra lillfingertjocka hål här och där i köttet. Fyll hålen med örtblandningen. Gnid in köttet med salt och peppar och stick i en köttermometer. Fettsidan upp i ugnsfast form och sätt in i nedre delen av ugnen och stek tills termometern visar 75º eller ca 1 1/2 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben