Kotlettrad i lergryta

Serverar: 4 portioner

Hur enkelt som helst, allt i en och samma gryta.

Ingredienser

  • ca 1 kg kotlettrad med ben
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 1–2 kvistar färsk rosmarin eller 1/2 msk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g små lökar
  • 500 g små potatisar
  • 2 morötter
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 100 g torkade dadlar
  • 2-3 dl äppeljuice
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter. Putsa eventuellt kotlettraden och ta bort lite fett. Gnid in köttet med ingefära, honung, rosmarin, salt och peppar. Skala lökarna, skrubba potatisen, skala och skär morötterna i bitar. Lägg allt i grytan och kotlettraden ovanpå. Kärna ur och skär äpplet i grova klyftor och lägg dem runt köttet. Strö över russin och dadlar och häll på äppeljuicen. Sätt på locket och ställ in i kall ugn.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå inne i ca 1 1/2 timme. Ta av locket de sista 15 minuterna så att köttet får lite färg. Skär upp kotlettraden i portionsbitar och servera med tillbehören och den goda skyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben