Plommonsufflé

Serverar: 4 portioner

Det här är en luftig och lätt dessert som är mer lättlagad än du tror.

Ingredienser

  • 6-8 st plommon, röda
  • ½ dl vatten
  • ½ dl rårörsocker
  • ½ tsk mandelextrakt
  • 5 äggvitor
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt sjuda i 3-4 minuter.
    3. Rör ner socker och mandelextrakt. Dra av från värmen och ställ kastrullen i en bunke med iskallt vatten i 10 minuter.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen. Häll smeten i en suffléform.
    5. Grädda i 15 minuter eller tills sufflén har svällt upp och fått fin färg.
    6. OBS! Öppna inte ugnsluckan, då sjunker sufflén ihop. Strö över florsocker och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben