Det här är en luftig och lätt dessert som är mer lättlagad än du tror.
Ingredienser
6-8 st plommon, röda
½ dl vatten
½ dl rårörsocker
½ tsk mandelextrakt
5 äggvitor
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°.
- Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt sjuda i 3-4 minuter.
- Rör ner socker och mandelextrakt. Dra av från värmen och ställ kastrullen i en bunke med iskallt vatten i 10 minuter.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen. Häll smeten i en suffléform.
- Grädda i 15 minuter eller tills sufflén har svällt upp och fått fin färg.
- OBS! Öppna inte ugnsluckan, då sjunker sufflén ihop.
Strö över florsocker och servera direkt.
Liknande recept
Kommentarer (0)