Polentabröd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Majsgrynsbröd som är väldigt lättbakat. Skall ätas omgående och bör ej frysas.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl polentagryn
  • 3 dl vetemjöl (kan delvis bytas ut mot grahamsmjöl)
  • 1½-2½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 lättvispat ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 1-2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Mät upp de torra ingredienserna i en skål och rör om.
    2. Blanda sedan mjölk, ägg och olja (eller annat matfett) i en annan skål.
    3. Rör ner de torra ingredienserna i vätskan och rör till en jämn smet. Häll upp i en smord ugnsfast form (ca 20x10cm).
    4. Grädda i 200°C ca 30 min. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hnord 9 maj 2010

    Jättegott. Barnen tyckte dock inte det. Lätt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben